19.YÜZYIL VİKTORYA DÖNEMİ ALTIN VERMEYLİ SARAY İŞİ KOLEKSİYONLUK NADİR BALMUMU MÜHRÜ
19.Yüzyıl. Viktorya dönemi. Eskilerin Balmumu Mühürleri, bugün olduklarından bir adım öndeydi. Viktorya Dönemi'ne kadar gittiğinizde, katı gümüş şaheserlerden altın yaldızlara ve karmaşık oyma kulplara kadar çok sayıda güzel Mum Mühür bulacaksınız. Ancak en göz alıcı olan sadece süslü, zarif parçalar değil. Dışarıdan pek fazla görünmeyebilecek bazı Mum Mühürleri var ama bunlar Viktorya döneminde aristokrasini ve tarihinin büyüleyici bir hikayesini anlatıyor. Dönerli formda yapılmış olan mührün bronz kısımlarında yaprak ve çiçek motifleri kullanılmıştır. 5 farklı doğal taş kullanılarak yapılmıştır. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir.
ÖLÇÜ: 10 CM
19.YÜZYIL OSMANLI ALTIN MONTÜR AKİK NADİR MÜHÜR / (LA HAVLE DUASI VE MAŞALLAH )
19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray hakkakları tarafından kazınmış olan nadir koleksiyonluk bir eserdir. Mührün montür kısmı altındır. Mühür kısmı akiktir. "Maşallah" yazısı ile başlayan mühür "La Havle" Duası ile devam etmektedir. Kazıma kalitesi ve montürü ile türürün nadir koleksiyonluk örneğidir.
ÖLÇÜ: 30 MM
AĞIRLIK: 9,41 GR
19.YÜZYIL ÇİN GÜMÜŞ VE ALTIN VERMEYLİ EJDER MOTİFLİ NADİR MÜHÜR
19. Yüzyıl. Çin. Gümüş gövde üzerine oyma tekniği ile işlenmiş Çin ejderhası görülmektedir. Mührün üst kısmı ile alt kısmıda harfler bulunmaktadır. Alt kısımda insiyal şeklinde bir kazıma mevcutur. Koleksiyon değeri yüksek nadir bir mühürdür.
ÖLÇÜ: 80 MM
AĞIRLIK: 48 GR
19.YÜZYIL OSMANLI "MÜTERCİM MEHMED RÜŞDİ PAŞA" YA AİT SADRAZAM MÜHRÜ / ALTINLI VE GÜMÜŞ SAVATLI NADİR KOLEKSİYONLUK MÜHÜR / HİCRİ 1283 MEHMET RÜŞDİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Mütercim Mehmed Rüşdi Paşanın Şahsi Mührüdür. 4 Defa sadrazamlık yapmış önemli bir Paşadır. Şubat 1811'de Sinop'a bağlı Ayancık kazasında doğmuştur. Kayıkçı Hasan Ağa'nın oğludur. 1826 yılında Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılmasından sonra Tophâne’de açılan Asâkir-i Muntazama Yedinci Tertip Taburu'na girmiştir. Kıbrıslı Mehmed Emin Paşa'nın azliyle 24 Aralık 1859 tarihinde sadrazamlığa getirilmiştir. Mayıs 1876 tarihinde dördüncü defa sadrazamlığa getirildi. Sultan Abdülaziz'in, "Sizi halk istediği için görevlendirdim" demiştir.
ÖLÇÜ: 35 MM
AĞIRLIK: 8,13 GR
OSMANLI SULTAN 2.ABDÜLHAMİT HAN TUĞRALI GÜMÜŞ CEP SAATİ KÖSTEĞİ
ÖLÇÜ: 76 CM
AĞIRLIK: 171 GR
19. YÜZYIL OSMANLI “VAN” DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI / HİCRİ 1329
ÖLÇÜ: 8 x 9.5 x 1.5 CM.
AĞIRLIK: 147 GR.
19. YÜZYIL OSMANLI ALTIN MİNELİ ORYANTAL CEP SAATİ
19. Yüzyıl. Osmanlı. Oryantalist mine işçilikli altın cep saatinin ön kapak kısmında 2 parça elmas montür edilmiştir. Mine ve Kalem işçiliğinin güzel bir örneğidir. Haliyle. 12760 Seri numaralıdır. Porselen Osmanlı rakamları ile süslenmiş kadranın kondisyonu çok iyi durumdadır. Koleksiyonluk bir eserdir.
ÖLÇÜ: 40 MM
AĞIRLIK: 40 GR
19.YÜZYIL MURASSALI JADE ZEHGİR OKÇU YÜZÜĞÜ
19.Yüzyıl. Osmanlı pazarına yapılmış okçu yüzüğü. Ceyt taşı üzerine murassa işlemelidir. Altın kakma olarak süslenmiş olan okçu yüzüğü kondisyon olarak çok iyi durumdadır. Döneminin nadir koleksiyonluk eseridir.
ÖLÇÜ: 55 x 40 MM
OSMANLI GÜMÜŞ TEVFİK FİKRET "ÜSTAD EKREM" ADLI ŞİİRİ / HİCRİ 1314
19. Yüzyıl. Osmanlı. Art Nouveau ajur ve kalem işçilikli gümüş plaka üzerine el kazıması Tevfik FİKRET " ÜSTAD EKREM" adlı şiiri.
Öyle bir nehr–i muazzam gibi cuş etmişsin,
Fakat eyvah, çorak yerde akıp gitmişsin!
Sana bir başka zaman başka diyar, lazımdı,
Sana bir alem–i lahut nişan lazımdı...”
ÖLÇÜ: 17 x 11 MM
AĞIRLIK: 126 GR
19. YÜZYIL OSMANLI KULA SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI / HİCRİ 1338
Sultan Vahdettin Han dönemine denk gelmektedir. Kula damgalı ve Maroğlu usta damgalıdır. Arka kapağında eski Türkçe ile “M.Sami Abidin Zota, 1338” yazılıdır.
ÖLÇÜ: 60 x 85 x 15 MM
AĞIRLIK: 118 GR
18. YÜZYIL OSMANLI ŞİFA TASI
18.Yüzyıl. Osmanlı. Kürevi göbek formlu kazıma tekniğiyle tılsım ve ayet dekorlu ve “kırk anahtar “ tabir edilen kurşun çubukların asılması için muntazam aralıklı delikler mevcutttur. Dönemin nadir koleksiyonluk eseridir.
ÖLÇÜ: 20 CM
19. YÜZYIL OSMANLI GÜMÜŞ TAKATUKA
19.Yüzyıl. Osmanlı. Yekpare gümüşten yapılan eser, üst düzey bir kalem işçiliği ile işlenmiştir. Abdülaziz dönemine ait süsleme teknikleri kullanılar eser kenar kısmında zarif yaprak motifli su yolu deseni uygulanmıştır. Eserin orta kısmı madalyon şeklinde hazırlanıp çiçeklerle süslenmiştir. Gümüş koleksiyonluk değeri yüksek olan eserin tamamı altın vermeylidir.
ÖLÇÜ: 20,5 CM
AĞIRLIK: 175 GR
19.YÜZYIL OSMANLI PAPİER-MACHE KUTU / AYYILDIZ VE HİLALLİ
19.Yüzyıl. Osmanlı. Yıldızlarla süslenmiş kapak kısmının ortasında çelenk içerisine ayyıldız ve hilal işlenmiştir. Papier-Mache tekniğinde yapılmış koleksiyonluk osmanlı eserin kondisyonu çok iyi durumdadır. Nadir koleksiyonluk bir eserdir.
ÖLÇÜ: 7 CM
OSMANLI SULTAN 2.ABDÜLHAMİT HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
ÖLÇÜ: 20 x 105 x 65 MM
AĞIRLIK: 86 GR
RUS 84 GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI KALEM İŞÇİLİKLİ 19.YÜZYIL
ÖLÇÜ: 105 x 90 MM
AĞIRLIK: 184 GR
20.YÜZYIL AHŞAP CAMİ FORMUNDA KUŞ YUVASI EL YAPIMI
Masif ağaçtan el oyması olarak yapılmıştır. Kuş yuvasının kondisyonu çok iyi durumdadır.
ÖLÇÜ: 37 x 53 x 22 CM
KÜTAHYA HOROZ
Ölçüsü sebebi ile koleksiyonluk nadir bir eserdir.
Haliyle satışa sunulmuştur.
ÖLÇÜ: 50 CM.
19. YÜZYIL OSMANLI "MEHMED SAİD " GÜMÜŞ MÜHÜR
BİN MAHMUD CELALETTİN - MEHMED SAİT
ÖLÇÜ: 3 CM
AĞIRLIK: 5 GR
19. YÜZYIL OSMANLI "İBRAHİM " GÜMÜŞ AKİK DÖNERLİ MÜHÜR / 1241
Osmanlıca - Müsenna - Tuğra Formunda yazılmıştır. Koleksiyonluk nadir bir eserdir.
ÖLÇÜ: 45 MM
AĞIRLIK: 8 GR
19.YÜZYIL OSMANLI İSTANBUL VİLAYETİ DEFTEDARI AHMET ŞEFİK
Döneminin nadir koleksiyonluk kartvizit klişesi.
ÖLÇÜ: 25 x 45 MM